The courtyard house by Studio Junction Inc. based in Toronto,Canada.The house reflects of the studio's interest in urbanism, the poetics of light and space and the detailing and craft of woodworking.You can see how the wood works are used and utilized.

The house has a simple plan yet it has the divided space of courtyard at the ground floor connecting the studio at the north west side and the living room at the two-storied block the other side. The open air terrace at second floor connecting the bath/laundry and the office (ground floor) which is open to below to it giving the natural light.

What I like is that how the light is used with craft of woodworking of this project.




Studio on the ground floor at the North West


At Courtyard foreseeing the studio




Living Room


At Courtyard foreseeing the living room


The terrace on second floor also as a playing area for kids





Natural light to office and wood cupboard at the stair



2 comments so far:
    Đậu Haley September 13, 2013 at 5:30 PM , said...

    hey, I love courtyard too. I'm studying architecture. Happy to see someone like me ^^ can we be friends?
    My name is Quynh. I'm from Viet Nam

     
    Đậu Haley September 13, 2013 at 5:35 PM , said...

    oops.. sorry I forgot.Hehe, My email do.quynh.2401@gmail.com

     

Copyright Courtyard House Designs | Using the GreenTech Theme | Bloggerized by Falcon Hive.com